Sivut

11. heinäkuuta 2010

Elämäni karvaiset miehet

Elämässäni on aina ollut, ja jos se on minusta kiinni, tulee aina olemaan enemmän tai vähemmän kissoja. Onneksi on sattunut rinnalle mies, joka myöskin kissoista pitää. Tässä tuleekin esittelyssä koko karvainen kolliköörimme.


Rey, Reiska, Reiskapeiska, Reikuli, mamman mussu. Rakkaalla kissalla on monta nimeä. Rey on ensimmäinen ns. oma kissani, joka tuli luokseni luvattoman nuorena (noin neliviikkoisena, kissojen luovutusiän ollessa 12 viikkoa), mutta alun lähtökohdat huomioiden Reysta on kasvanut erittäinkin täysipäinen, nyt 7-vuotias kollipoika. Väritykseltäänhän Rey on punavalkoinen ja karvanpituus on puolipitkäkarva. Isosta koostaan (pojalla on painoa 6,5 kiloa) Rey on hyvinkin säyseä ja rauhaa rakastava kissa, joka väistyy yleensä alta pois kun nuoremmat panevat juoksuksi. Laserkynä ja huiska kuitenkin edelleen jaksavat kiinnostaa ja Rey on myös kissoista ainoa, joka tykkää ulkoilla valjaissa. 

Nukkumapaikat vaihtelevat matosta sohvaan ja vaatekaappiin (, joka on kiellettya aluetta, mutta siitäkös herra vähät välittää). Myös raapimapuun päällä istuminen ja lintujen tarkkailu on yksi Reyn lempipuuhista. Suurinta herkkua herran mielestä on raaka broileri ja kissanminttunapit, joita voisi syödä vatsan turvoksiin. Rey on vieraita kohtaan pidättyväinen (ja vihaa imuria), mutta on valmis tutustumaan omaa tahtiaan. Vieraita Rey harvemmin kiusaa, mutta isäntäväellä herra saattaa joskus vähän kynttä vilauttaa tai hampaita väläyttää. Mutta pentuaikojen riehakkuus on taaksejäänyttä elämää ja nykyään suurin osa raajoista saa olla rauhassa.



Onni, Onniponni, Onnimus, Onskuponsku, Possu. Jälleen kerran nimien kirjo on valtava. Onni muutti perheeseen miehen mukana ja parin kuukauden tahkoamisen jälkeen rupesi tulemaan toimeen myös Reyn kanssa. Onni on porukkamme nuorin, 4-vuotias nuori kolliherra. Väri on "perinteinen maatiainen" eli ruskeatiikeritabby. Painoakin herralle on kertynyt hyvin, 4,5 kilon verran. (Ja pikkuinen masupussi, mutta ei sanota tätä ääneen.) Onni on kissoistamme ehdottomasti seurallisin ja on Reyn tavoin myöskin säyseä. Onni rakastaa hipan leikkimistä ja harrastaakin tätä useamman kerran päivässä. Tällöin on syytä poistua tulilinjalta tai saattaa löytää ikäviä vekkejä esim. jaloistaan. Onnin lempileluja on jo edellä mainittu laserkynä sekä erilaiset pallot.

Lempinukkumapaikkoina tällä herralla on pöydät. (Mitä enemmän tavaraa tippuu kerralla, sen mukavampaa.) Ihmisten ja esineiden puskeminen ja kuolaaminen on Onnista erityisen mukavaa. Kuten myös röhkiminen, kun herra innostuu/näkee unta/kääntää kylkeä. Onni syö lähes kaikkea mikä liikkuu (tai ei liiku), mutta ehdoton lempiruoka on sei, jota pitää syödä muristen. Onni rakastaa ihmisiä ja tuleekin yleensä vieraita jo ovelle vastaan. Ja kun vieras pääsee sohvalle istumaan on Onni yleensä jo vieressä odottamassa rapsutuksia. Ilkiteoissa tämä kissa on aivan ykkönen, siitä todisteena useasti aamuisin auki oleva kuiva-ainekaappi (, jonka hyllyillä sijaitsee mm. kissojen raksusäkki) sekä pari kertaa lattialta löytynyt tyhjä kissojen herkkupussi.


Viimeisenä Ruuti, Ruutipuuti, Ruutipuutipoks, idiootti, aasi... Tämä herra saapui elämäämme kodinvaihtajana ja on siitä hetkästä lähtien pitänyt kumpaakin palvelijaansa vahvasti tassujensa alla. Ikää Ruutilta löytyy 5 vuotta, mutta tarmoa on edelleen kuin yksivuotiaassa. Siksi yhteinen sävel Onnin kanssa löytyikin nopeasti, kun taas Reyn kanssa kesti oman aikansa. Tämä herra on väritykseltään musta ja turkin pituus on puolipitkäkarva, kuten Reylläkin. Painoa löytyy suurin piirtein saman verran kuin Onnilta, 4,5 kiloa. Ruuti on uusia ihmisiä kohtaan arka ja tykkää muutenkin viettää aikaansa omissa oloissa. Joka päivä pitää kuitenkin saada hellyyttä ja aloittaa vähintään kaksi hullua juoksukohtausta.

Ruuti tykkää nukkua keskellä lattiaa, matoilla ja kissojen leikkitunnelissa. Puskeminen, sylissä oleminen ja pään pusuttelu on myös tämän herran mielestä erityisen kivaa. Ruutin ehdotonta lemppariruokaa on kana, mutta nopeasti tästä entisestä nirsosta kissasta on kasvanut kaikkiruokainen. (Ja pakkohan tällaisessa porukassa on - jos et syö nopeasti, et syö mitään, koska kaveri vei jo sinunkin ruokasi.) Lempileluna Ruutilla on ponnarit (, joita on pakko varastaa kirjahyllystä vaikka omiakin olisi) sekä jo se kuuluisa laserkynä. Ruuti tykkää myös äänellä suloisella mih-mih-mii-sarjalla kertoessaan päivän kuulumisia.

Tällainen sirkus siis täällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti