Sivut

25. marraskuuta 2010

Postcrossing

Muistan törmänneeni termiin postcrossing joskus keväällä 2006 ja hurahtaneeni hommaan heti.

Postcrossing on kansainvälinen korttirinki, jonka perusideana on lähettää ja vastaanottaa postikortteja.

Eli, kun olet kirjautunut palveluun ja haluat lähettää jollekin postikortin saat sattumanvaraisen osoitteen jostakin päin maapalloa; se voi olla Ruotsista, Indonesiasta tai vaikkapa Etelä-Afrikasta. Ja siinähän tämän harrastuksen kauneus juuri piileekin, koskaan ei tiedä mihin maahan saat seuraavaksi kortin laittaa etkä tiedä kuka sinulle kortin lähettää.

Omalta osaltani postcrossing jäi vähän kuin unholaan vuoden 2009 alussa, kerättyäni ison kasan postikortteja eksoottisistakin maista. Joskus vielä ostan kehyksiä, joihin nuo kaikki kortit laitan kollaasinomaisesti. Joka tapauksessa, eilen taas innostus heräsi ja päätin aloittaa puhtaalta pöydältä luomalla kokonaan uuden profiilin: http://www.postcrossing.com/user/rmsalonen
Tänään pääsen lähettelemään kortteja USAan opettajalle, joka käy kaikki saamansa kortit läpi lasten kanssa, Saksaan ja Hollantiin. Tästä se sitten alkaa, toinen kerta postcrossaajana. Toivottavasti taas saa lähetellä kortteja myös muualle kuin Saksaan ja USAan, jotka ovat Suomen lisäksi varmasti aktiivisimmat maat.

Harrastaako kukaan muu tätä? (Ja niille, joille tämä ei ole lainkaan tuttua, käykää sivulla www.postcrossing.com ja jääkää koukkuun.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti